Tillståndet blev klart den 3 maj.
Fram tills nu har restaurangen endast erbjudit lunchservering. Nu när tillståndet är på plats säger krögarna att de äntligen kan starta sin kvällsservering och à la carte-meny.
– Det är ingen som går ut för att käka en middag som kostar några kronor bara för att dricka en cola till. Man vill gärna ha ett glas vin eller öl till maten då.
– Folk har väntat länge på att vi ska få våra rättigheter, så det är många som blev jätteglada när vi fick det, säger Angelo Engberg.
Han berättar att det egentligen inte var några krångligheter med att faktiskt inskaffa tillståndet, väntetiden till trots.
– Även om det inte var så lång tid vi behövde vänta så kändes det som flera år passerade för var dag som gick. Det var riktigt kul när det väl kom.
Hur har det varit i Strängnäs de första månaderna här?
– Det har varit lite av en mjukstart. Men luncherna har gått bättre och bättre, nu har vi cirka 20 stycken stammisar, berättar Angelo Engberg.
Har det varit många som frågat varför ni inte serverar alkohol?
– Det var det i början. Det är många som sagt "hoppas ni får det snart, för då kommer vi". Vi har ju förlorat gäster på grund av det, säger Helen Jokiranta och fortsätter:
– Det är à la carte och alkoholen man tjänar på. Luncher är en ren förlustaffär. Det går nätt och jämnt runt.
Lunchpriserna har under de senaste åren ökat ordentligt på flera håll i takt med att matvarupriserna stigit. Helen Jokiranta berättar att när hon jobbade på restaurang i Eskilstuna 2019 kunde en lunch kosta 79 kronor. I dag kostar luncherna över 120 kronor på flera av stiftsstadens restauranger.
– Krasst talat: för att få det att gå runt på lunchservering så måste du ta 250 spänn. Vi får inte ens in löner på luncherna, utan vi får vara glada om det täcker inköp och hyra här. Så illa är det, säger Helen Jokiranta.
Utöver middagsservering kommer Angeloz nu också ha öppet för afterwork på onsdagar och torsdagar.
– Det är lite kul och lite "scary" samtidigt. Folk är inte så vana vid att promenera ut på kvällen här verkar det som. Vi testade förra onsdagen och då sålde vi två öl till en man som kom förbi, säger Angelo Engberg, som hoppas att fler nu ska hitta till restaurangen.