Duon lÀrde kÀnna varandra och blev goda vÀnner dÄ de arbetade pÄ ett hotell i centrala Eskilstuna.
Möjligheten att göra nÄgot tillsammans dök upp tidigt i höstas, dÄ det tidigare kaféet pÄ TrÀdgÄrdsgatan 1 i StrÀngnÀs lÄg ute till försÀljning.
â Jag Ă€r big boss och fröken Ă€r min kock, sĂ€ger Angelo Engberg med glimten i ögat.
De allra första lunchgÀsterna togs emot den 9 december.
Drygt en mÄnad senare tycker Helen och Angelo att de hunnit skaffa sig ett gott rykte.
Inriktningen Àr pÄ svensk husmanskost med rÀtter som kalops, wallenbergare och raggmunk.
Planen har hela tiden varit att skaffa serveringstillstÄnd och dÀrmed Àven kunna erbjuda à la carte pÄ kvÀllar och helger.
Angelo Engberg hoppas att papperna ska vara klara nÀsta mÄnad.
â Vi Ă€r redo att arbeta 24/7. Det hĂ€r Ă€r bĂ„de vĂ„r framtid och vĂ„rt nöje, konstaterar den 47-Ă„rige Eskilstunabon.
â Jag hoppas att vi kan samarbeta lokala leverantörer av till exempel mĂ€larfisk och grönsaker, berĂ€ttar Helen Jokiranta som har en tydlig idĂ© kring hur a la carte-menyn ska se ut:
Det blir tre förrÀtter, sju huvudrÀtter och tre desserter.
â Att leva pĂ„ enbart luncher gĂ„r inte. NĂ€r vi fĂ„tt in tillrĂ€ckligt med pengar kan vi ha timanstĂ€lld personal. Jag vet redan vilka jag ska tillfrĂ„ga, berĂ€ttar Angelo Engberg.
Han Àger sig vara en allÀtare, medan Helen pekar ut wallenbergare med potatismos som en personlig favorit.
â Att jag gillar mat beror pĂ„ att min mamma var sĂ„ duktig i köket. DĂ€rför blev jag aldrig nĂ„gon blompinne, sĂ€ger Angelo Engberg och skrattar.
Restaurangen skulle i nulÀget kunna servera drygt 30 gÀster samtidigt. Till vÄren blir det Àven möjligt att anvÀnda uteserveringen pÄ TrÀdgÄrdsgatan.
Angelo Àr en serviceinriktad person som gÀrna gÄr runt och samtalar med gÀsterna. SÄvÀl soppa som varmrÀtt och kaffe serveras vid borden.
â Helen kan ocksĂ„ prata. Ibland hoppar hon in för mig dĂ€r och ibland hoppar jag in för henne i köket. Vi Ă€r inte sĂ„ blyga pĂ„ jobbet ...