För andra gången i år levererades nallar från den ideella organisationen. Även denna gång är det 25 nallebjörnar som ambulansen i Strängnäs får ta emot.
– Det är fantastiskt och vi ser verkligen hur glada barnen blir, säger Lina Järleros.
Det var ambulansen som valde att kontakta Lions Club Strängnäs tidigare i år för att se om de hade möjlighet att hjälpa till. Enligt Lina Järleros finns det ett stort behov för barnen att få känna en extra trygghet i krissituationer.
– Många barn kan vara lite rädda för oss, men man kan verkligen se hur anspänningen sjunker/avtar när de får en nalle.
Enligt ambulanspersonalen brukar ungefär fem nallar per månad delas ut. Inne i bilen så brukar ett gosedjur få åka med åt gången.
– Det kan vara allt ifrån trafikolyckor till att vi åker hem till någon. Ibland har även ett syskon fått en nalle när man har åkt hem till ett barn som varit sjukt, säger Lina Järleros.
Finns det någon möjlighet för ambulansen i Strängnäs att själva köpa in nallar?
– Det är nog mest ideellt tror jag. På andra stationer vet jag faktiskt inte hur de gör, men jag vet att vi här har fått in några nallar tidigare från privatpersoner som kommit förbi och lämnat.
I dagsläget finns det cirka 1,4 miljoner medlemmar i de 49 000 klubbar som på olika sätt utför hjälpinsatser runt om i världen. Lions Club Strängnäs har varit aktiv sedan 1949. För Strängnäsklubben har det blivit många loppisar som ett sätt att samla in pengar.
– Vi hjälper medmänniskor och det känns som man gör någonting bra, säger Gudrun Rytterlund, president för Lions Club Strängnäs.
Iréne Lundström (vice president) håller med:
– Det blir en trygghet för barnen som är med om olyckor, så det känns som en god sak att kunna vara med och hjälpa till.
Hur är intresset för att vara med i er organisation i Strängnäs?
– Det är nog många som känner till vad vi håller på med, med det gäller att fånga upp dem. Vi söker alltid fler personer som vill vara med. Ju fler desto bättre, säger Iréne Lundström.
Det är en förväntansfull stämning innan Iréne Lundström, Tarja Lilja och Gudrun Rytterlund ringer på dörren till ambulansen vid 8-tiden på onsdagsmorgonen.
– Det känns jättebra att få göra nytta, säger Gudrun Rytterlund.