PÄ nyÄrsdagen vÀljer mÄnga enkel och fet mat efter nyÄrsaftonens festligheter, sÄ det Àr ingen slump att denna dag ocksÄ Àr internationella pizzadagen.
â Förra Ă„ret sĂ„ldes tvĂ„ pizzor i sekunden pĂ„ nyĂ„rsdagen, en siffra som nu kommer dubbleras. De fem populĂ€raste pizzorna som svenskarna vĂ€ljer Ă€r Kebabpizza, Vesuvio, Hawaii, Capricciosa och Margherita, sĂ€ger Hans Skruvfors, vd och koncernchef pĂ„ Foodora till Svensk ehandel.
Vi har valt ut fem centralt belÀgna pizzerior i StrÀngnÀs och lÄtit en panel av sex hungriga tonÄringar testa kebabpizza och vegetarisk dito frÄn varje stÀlle och betygssÀtta sÄvÀl helhet som botten och fyllning. HÀr Àr deras resultat i fallande ordning:
1. StrÀngnÀs Kebab
Kebab: Ser frÀsch ut, smakar mycket, god sÄs och bra kött. "Goda grönsaker." "Man Àter ju med ögonen och dÄ Àr den hÀr bÀst."
Vego: "Botten Àr stenhÄrd i kanten." "God krispig botten."
2. MĂ€larens pizzeria
Kebab: Köttet kÀnns nystekt och gott. God sÄs, men trÄkigt utan sallad.
Vego: Slajmig och blek. "Den var godare Àn den sÄg ut."
3. Pizzeria Side
Kebab: Gott med mycket sallad som bryter av. Kebabköttet torrt. Seg botten.
Vego: Tunn och mjuk botten som var lite seg.
4. Lilla Cleopatra
Kebab: Det visade sig vara kycklingkebab, vilket drog ner betyget. "Fina, frÀscha grönsaker."
Vego: "Gott med mycket oregano och smÄ paprikabitar gör det enklare att Àta."
5. Pizzeria Marino
Kebab: "Ăr köttet ens fĂ€rdigt?"
Vego: "Tomaten kÀnns slajmig, som att Àta snigel"