â Vi vill ha ett bord, 50 gĂ€ster och oĂ€ndligt gemyt, sĂ€ger Maria Printz, en tredjedel av trion Tre kockar som ligger bakom festen.
Resterande tvÄ tredjedelar bestÄr av Lasse Dahlén och Patrik Arneke. Oktoberfesten blir första gÄngen de kan ses fysiskt med gÀster igen sedan pandemin. Det Àr kanske extra viktigt nu nÀr mÀnniskor lÀngtar efter att umgÄs med varandra, tror Printz.
â Man fĂ„r dela, man fĂ„r skicka, man fĂ„r uppleva mĂ„ltiden tillsammans och man fĂ„r mĂ„nga gemensamma samtalsĂ€mnen under kvĂ€llens gĂ„ng.
Det blir en kvĂ€ll i vitkĂ„lens namn. Men pĂ„ menyn finns sĂ„klart Ă€ven andra Ă„rstidsenliga rĂ„varor. IdĂ©n för kalaset fick de första gĂ„ngen för tvĂ„ Ă„r sedan. UtgĂ„ngspunkten för oktoberkalaset var en odlare pĂ„ Ăverselö som startat en stor frilandsodling av vitkĂ„l.
â Vi köpte en jĂ€vla massa vitkĂ„l av honom helt enkelt. Sen syrade vi den pĂ„ klassiskt vis och serverade som en del av festen. Det Ă€r typiskt för det sĂ€tt som vi vill jobba, att skapa möjligheter inte bara för oss utan Ă€ven för vĂ„ra leverantörer, sĂ€ger Maria Printz.
â Vi skiljer oss ganska ordenligt Ă„t i vĂ„ra respektive matprofiler. Efter att vi hade kört ihop ett par gĂ„nger konstaterade jag att ingen av oss hade kunnat ha gjort sĂ„ roliga och spektakulĂ€ra grejer separat som vi hittar pĂ„ tillsammans, fyller Lasse DahlĂ©n i.
Vilka kommer pÄ festen?
â De som Ă€lskar god mat, de som Ă€r intresserade av ett gott hantverk och att dela en upplevelse, sĂ€ger Patrik Arneke.