Det stora antalet flygresor till andra länder kommer med jobbet som Röda korsets generalsekreterare. Många gånger har Ulrika Årehed Kågström gått förbi porträttsamlingen som möter Arlandas resenärer. Flygplatsens Hall of fame har inspirerat till den som Företagarna Strängnäs-Mariefred och Strängnäs kommun vill skapa på Läggesta station.
– Det är så roligt att se bilderna på alla människor som har gjort så många olika saker, säger Ulrika Årehed Kågström som är på resande fot även när tidningen ringer för denna intervju.
Men nog blev hon förvånad när hon fick veta att Strengnäs Tidnings läsare ser henne som en passande ambassadör för hela kommunen.
– Jag uppfattar inte mig själv som någon känd person. Jag är jätteglad att jag över huvud taget har varit i åtanke. Det är väldigt ärofyllt, säger hon.
Ulrika Årehed Kågström har varit Strängnäsbo sedan 1999. Innan dess bodde familjen centralt i Stockholm, men när det var dags att köpa hus sneglade de utanför huvudstadens gränser.
– Vi var bortskämda med att bo mitt i stan och var inte sugna på att flytta till någon förort. Då letade vi efter en annan stad, ett eget samhälle, som det gick att pendla till Stockholm från.
Valet föll på Strängnäs, och beslutet har aldrig ångrats.
– Det är en bra dynamik mellan historia och utveckling, med människor som bott länge och andra som rört på sig. Det är nära till både friluftsliv och kultur, säger Ulrika Årehed Kågström.