Prislappen för restaurangen Grekisk taverna i Strängnäs ligger på 4,3 miljoner kronor. För det får köparen en väletablerad rörelse med plats för 50 gäster inomhus och 130 på utomhusserveringen, som bland annat är utrustad med tillagningskök och bardel.
Att det finns intresse från köparhåll kan nuvarande ägaren Dimitra Jensen Kontopoulou bekräfta, men mer om det vill hon inte avslöja än så länge. Både omsättning och resultat har de senaste åren varit både stabila och goda.
Vad ska ni göra i stället för att driva restaurangen i Västerviken?
‒Det lutar åt att vi flyttar till Grekland och ger oss in i hotellnäringen. Min pappa byggde ett hotell på Pilionhalvön för drygt 20 år sedan och det är där vi vill verka, säger Dimitra Jensen Kontopoulou.
Vad krävs för att lyckas i restaurangbranschen?
‒Först och främst måste man alltid ha ett bra bemötande. Jag tror att man ska tycka om människor. På Grekisk taverna har vi blivit som en familj med många kunder.