Guld till Strängnäs Måltidsservice

Marinerat fläskinnanlår och vegetariska biffar på belugalinser föll juryn i smaken och tog Strängnäs Måltidsservice till toppen av prispallen i helgens kocktävling i Enköping.

Kockarna David Jepsen och Kim Andersen var med och tog hem guld i helgens kocktävling åt Strängnäs Måltidsservice. Monika Örnvall och Peter Hudatzky ingick också i det vinnande laget.

Kockarna David Jepsen och Kim Andersen var med och tog hem guld i helgens kocktävling åt Strängnäs Måltidsservice. Monika Örnvall och Peter Hudatzky ingick också i det vinnande laget.

Foto:

Övrigt2017-09-04 16:41

‒Vi fick till allt riktigt bra och det är alltid kul att vinna, säger segerkocken Kim Andersen.

Tillsammans med kollegorna David Jepsen, Monika Örnvall och lagledaren Peter Hudatzky representerade han Strängnäs, som matleverantörer till offentliga verksamheter, vid en kocktävling under Trädgårdsdagen i Enköping i lördags. Motståndarna var kocklag från Västerås, Eskilstuna och Enköping, som bedriver liknande verksamhet.

Vad gick tävlingen ut på?

‒I vardagen levererar vi mat till skolor, förskolor och äldreboenden och i tävlingsmomentet skulle vi laga mat som uppskattas av såväl förskolebarn som pensionärer. Juryn bestod också av de målgrupperna, säger David Jepsen.

Vad lagade ni till för att vinna?

‒Vi gjorde en kött- och en vegetarisk rätt. Vi serverade ett fläskinnanlår marinerat i traditionella tacokryddor och olivolja. Till det ett egenbakat tortillabröd, egen barbequesås, örtkräm och krispiga grönsaker. Som vegetarisk rätt gjorde vi en biff på belugalinser och ost. Till det serverade vi en sensommarsallad och örtkräm. Det blev riktigt smarrigt, berättar Kim Andersen.

Vad betyder segern?

‒Det är alltid kul att vinna, speciellt mot större orter som har ett vidare personalunderlag. Det var framför allt skoj att träffa alla andra kockar och kollegor som var med i tävlingen, säger Kim Andersen och David Jepsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om