Utöver att hålla i matlagningskurser, bröllop, jaktmiddagar och kalas på Äleby gård i Stallarholmen, Strängnäs så är Patrik mathantverkare och ättiksbryggare med rötterna djupt förankrade i den sörmländska myllan. Receptet har varit med i den populära och naturnära matupplevelsen The Edible Country Sörmland under säsongen 2020. Med temat jakt och vilt ute på fina Äleby Gård. Smaklig spis!
Grönsaksgulash med Älebys hjortchorizo, 4 port
Rapsolja 2 msk
Potatis 4 st
Gul lök 1 st
Paprika 1 st
Vitlök 1 klyfta
Vitkål 200 g
Krossad tomat 1 pkt
Vatten 4 dl
Surkål 250 g
Kummin 1 tsk
Chiliflakes 1 nypa
Saltört 20 g
Chorizo på hjort 8 st
Tunnbröd 6 st
Så här gör du: Skär potatis i tärningar. Skala och skiva lök och vitlök. Ansa paprikan och skär i grova bitar. Skär bort stammen på vitkålen och skär i fyrkanter ca 2 cm. Fräs lök, paprika och vitlök i oljan, tillsätt kummin och chiliflakes och saltet. Tillsätt vitkål och potatis, fräs ytterligare en stund. Tillsätt den krossade tomaten, vattnet, samt surkål, låt koka upp och sjud i 10 minuter, smaka av med salt. Chorizon kan antingen skivas och tillsättas tillsammans med vitlöken, eller stekas hel och serveras vid sidan.