Tillsammans med sönerna Noah Stridh och Filip Bergström plus Filips flickvän Tilde Udin hade de hittat sitt lunchbord alldeles nära Mälaren.
– Det här är ett väldigt vackert ställe att anordna en festival på, konstaterar Pelle Stridh.
Kvintetten hade inhandlat en vietnamesisk rätt.
– Den var god. Vi måste lägga vår röst på dem, säger Pelle Stridh som dock räknade med att frekventera fler truckar.
– Vi stannar säkert i ett tar timmar, funderar han.
Mer långväga gäster hittade vi i barnavdelningen där syskonen Simon Ekengren och Elin Ekengren, tio respektive åtta år gamla, hade varit med om att baka tårta.
Bakverken skulle sedan avnjutas under överinseende av mamma Leonie Ekengren.
– Vi bor i Mölnlycke men barnen har farmor och farfar i Mariefred, säger hon.
– Tårtan var magnifik, inflikar dottern.
Godbiten innehöll bland annat grädde, jordgubbar och marshmallows.
– Elin var så taggad för det här. Så vi kom först av alla, säger Leonie Ekengren.
Arrangerande imariefred.nu hade inför årets tvådagarsfestival satsat extra mycket på just barnaktiviteter.
– Vid sidan av tårtbakning erbjuder vi korvstoppning under ledning av Lasse Dahlén från Stallarholmen. På Callanderska gården finns det örtvandring och bikupa. Dessutom har vi en specifik barnjury, berättar verksamhetsledaren Anna Swedin.
Vad anser du om NM i foodtruck?
– Det är en festival som sätter Mariefred på kartan. Jag tycker att det känns jättehärligt.
De 40 aktörerna tävlade om priser i ett tiotal kategorier.
Lite vid sidan om truckarna hittade vi kriminalvården som dels visade upp sin verksamhet, dels bjöd på lättare förtäring med dryck.
– Vi konkurrerar ju inte med de truckarna, säger kocken Åke Colldén som sedan sex år arbetar på Mariefredsanstalten.
Där är Linda Landin chef från och med i vintras.
– Första halvtimmen hade vi 122 besök i trailern, berättar hon stolt.
Inte långt därifrån hittade vi Bambabilen. Tre personer sysselsatte sig med att laga paella i en panna modell större.
– Den innehåller räkor, musslor, selleri och lite spansk chorizo. För oss är det en ganska ny rätt, säger Sussanne Kling.
– Jag är sidekick åt Victoria Choumeiko och Ricardo Herrera, tillägger hon.
Har ni mycket jobb?
– Ja, dagligen. Men vintertid säljer vi andra maträtter, förklarar Victoria Choumeiko.
Strängnäsbon Bo Pedersen berömde paellan:
– Gott, fräscht och vällagat, säger han.
Vilka som vid 16-tiden fick ta emot priser avgjorde en drygt 20 personer stark jury.
Där ingick bland andra Jimmy Forzelius från Strängnäs.
– Det känns roligt att vara med, berättar den förre krögaren som för ett år sedan deltog i festivalen på ett mer aktivt sätt.
I ett samarbete med Strengnäs Tidning hade han med sig elever från Culinary craft som jobbade för högtryck i två dagar med att tillaga och sälja en uppskattad fläskrätt i bröd.
– Lite sorgligt att inte vara med nu. Vi hade väldigt kul.
Hur många truckar hinner du med nu?
– Vår grupp ska provsmaka på sju eller åtta ställen. Men vi går givetvis hela rundan, berättar Forzelius som kamperade ihop med bland andra Strängnäsbekantingen, tillika stjärnkocken, Fredrik Eriksson.
Sara Åman – som vi berättade om i fredagens tidning – trivdes med sin roll som en av tre representanter för allmänheten i juryn.
– Inspirerande, spännande, roligt och trevligt. Men samtidigt seriöst, säger Mariefredsbon efter att ha avnjutit en högrevsburgare.
Vid sidan sida hade hon Stallarholmsprofilen Maria Printz och Gustav Öhman som driver Taxinge krog.
Milners fish & chips fick inga utmärkelser denna gång, men ruljangsen verkade det inte vara något fel på.
– Vår vision är att bli en riktig restaurang. Nyligen öppnade vi en barack på Djurgården och just nu etablerar sig företaget på en camping i Karlskrona, säger managern Caroline Karlsson.
Den 27-åriga Stockholmstjejen arbetar heltid.
– Men nu under högsäsong blir det mer än så. Helgerna är alltid uppbokade.