NÀr kunderna försvann frÄn Hötorgshallen insÄg duon bakom restaurangen och delikatessbutiken Carls deli att nÄgot mÄste göras.
â Vissa i branschen pratar om en nedgĂ„ng pĂ„ 90 procent. DĂ€r Ă€r vi inte, men sĂ€kert 50 procent och mer Ă€n sĂ„ vissa dagar, sĂ€ger ena delĂ€garen Johan Wrangel.
Han har börjat ta den italienska matupplevelsen frÄn huvudstaden till Mariefred, dÀr han sjÀlv bor.
â Jag körde nĂ„got liknande för sju Ă„r sedan nĂ€r vi startade, för att fĂ„ igĂ„ng försĂ€ljningen. DĂ„ var det mer en sms-slinga som aldrig riktigt kom igĂ„ng, men nu sa vi "vi kör och sĂ„ fĂ„r vi se", berĂ€ttar han.
I början av april var det dags för den första utlÀmningen utanför Annas hembageri, som Carls deli samarbetar med. FörbestÀllningar pÄ paket med ostar och charkuterier togs upp via Facebook, och pÄ plats gick det att köpa pastarÀtter i matlÄdor. Kunderna, som köade med behörigt avstÄnd till varandra, uppmanades att betala i förskott för snabbare utlÀmning och mindre trÀngsel.
â Uppslutningen har varit helt fantastisk. Ingen sĂ„g corona komma bakom kröken. Det hĂ€r fĂ„r oss att klara av att betala en del av fakturorna som Ă€r pĂ„ vĂ€g in, sĂ€ger Johan Wrangel.
Inför pÄsk blir det ett nytt tillfÀlle att handla fÀrdiglagad mat och delikatesser till ett kanske delvis omplanerat och nedskalat helgfirande.
â Det Ă€r inte otroligt att vi utökar med matlĂ„dorna framöver. MĂ„nga tonĂ„rsförĂ€ldrar har sina barn hemma nu och Ă€r rĂ€tt less pĂ„ att laga bĂ„de lunch och middag, sĂ€ger Johan Wrangel.