Maria Printz växte upp med mor, far – som båda var krigsbarn – och en äldre bror på Stora Lundby på Överselö.
I vuxen ålder återvände hon till föräldrahemmet för att år 2000 ta över det formella ansvaret för fastigheten.
– Jag har hela mitt sammanhang här, säger Maria Printz och fortsätter:
– Jag har bott i Frankrike, Tyskland och England. Ursprungstanken var att bli akademiker, men jag fastnade i restaurangbranschen när jag extraknäckte, förklarar Maria Printz.
Tidigare sysslade hon med cateringverksamhet – firman fanns i det gamla postkontoret i Stallarholmen.
För sex år sedan såg alltså Printz bageri dagens ljus. Maria Printz valde mellan att etablera företaget i Strängnäs eller på sin hemmaplan.
– Vi var tre personer som startade företaget. Vi gillar Stallarholmen och är intresserade av entreprenörskap.
– Där vi sitter nu fanns det tidigare en raserad industrilokal, förklarar hon över en kopp kaffe och nybakat saffransbröd.
Printz bageri har numera även en filial i Eskilstuna.
– Tio personer har fast jobb hos oss. Det känns mycket värdefullt, konstaterar Maria Printz.
Står du ofta ute i bageriet?
– Nej, det har blivit allt mindre av den varan. Jag behöver mer tid som chef. Jag ser mig som säljare, marknadsförare, ambassadör och hantverkare.
Finns det planer på att expandera ytterligare?
– Vi ska inte fabriksväxa utan satsa på att bygga ett mervärde lokalt. I och med etableringen i Eskilstuna har vi skapat en rörelse mellan orterna.
Vad är roligast på jobbet?
– Att få se medarbetarna växa!