Det var något alldeles extra när jag som liten fick vara med och hjälpa till i köket. Minnen av morbror Bengts resoluta tillredning av klassikern Coq au vin, mammas varsamma slagning av bearnaisesåsen eller min framlidne kompis Hangrys lättsamt improviserande tårtbak har lärt mig mycket. Personligen ser jag smak och konsistens som det primära i en lyckad rätt, och vill därför passa på att framföra några tips till den tveksamma hemmakocken: Var sak har sin tid och allt ska inte ner i grytan samtidigt. Sönderkokta morötter är aldrig festligt, inte ens till det möraste långkoket. Hoppa också gärna över halvfabrikat, en riktigt god sås är enklare att göra än du kanske anar. Matlagning ska inte krånglas till - låt smakerna tala. Några bra råvaror och en vass kniv kommer man långt med. Mycket gott kan skapas endast med hjälp av smör, ägg och lite rökt sidfläsk.
God mat ska inte krånglas till
God och vällagad mat är en höjdare och kockande till husbehov har, så länge jag minns, roat mig.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!