Danmark vann tÀvlingen i Lyon, som ofta kallas kock-VM. Silvret togs hem av Norge och bronset av Ungern. TÀvlingen arrangeras vartannat Är.
Enligt svenska organisationen Bocuse d'Or Sweden bestod de svenska tÀvlingsrÀtterna av en trerÀttersmeny baserad pÄ pumpa och ett huvudnummer med marulk, pilgrimsmussla och blÄmussla.
"Jag tar med mig mÄnga nya erfarenheter och har skapat mÄnga nya vÀnner och kollegor inom svensk och internationell gastronomi. Det hÀr Àr en upplevelse som Àr fÄ förunnat och jag har verkligen lÀrt mig hur hÄrt jag kan pusha mig sjÀlv nÀr det gÀller", sÀger Jimmi Eriksson i pressmeddelandet.
Totalt deltog 24 tĂ€vlande nationer. TĂ€vlingarna pĂ„gick under söndagen och mĂ„ndagen. Bedömningskriterierna Ă€r smak, teknik presentation och organisation â samt hur de vĂ€l de respektive nationerna representeras i rĂ€tterna.