Redan pÄ tisdag fÄr Bassam Bakos nycklarna till Café Bysmedjan i Mellösa som han har köpt. Han planerar att hÄlla verksamheten stÀngd i en vecka för planering och inköp, dÀrefter öppnar han och kör vidare med ungefÀr samma koncept som tidigare har bedrivits i lokalen. Under vintern bommar han sedan igen för utbyggnad och till sommaren rÀknar han med nyinvigning.
Han ser fram emot att etablera sig pÄ orten och tror att mÄnga uppskattar att kunna mÀtta magen pÄ nÀra hÄll istÀllet för att ta bilen till Flen.
â Jag planerar att ha öppet Ă„ret runt men med en extrasatsning pĂ„ sommaren nĂ€r alla sommargĂ€ster Ă€r pĂ„ plats, sĂ€ger Bakos.
Men Mellösaprojektet Àr inte det enda som Bassam Bakos, som ocksÄ arbetar pÄ GB, har pÄ gÄng. Han Àr dessutom i full fÀrd med att renovera sitt andra nyförvÀrv, gamla Tuna Gate intill 57:an mot Katrineholm.
â Jag hĂ„ller pĂ„ och bygger om allting, sĂ€ger Bakos nĂ€r han visar upp lokalerna.
â Vad det ska bli? Det Ă€r en överraskning, sĂ€ger han och ler.
Klart Àr att den nya verksamheten fÄr namnet Sinbad och förhoppningen Àr att man ska kunna öppna redan under hösten.
â HĂ€r ska jag kĂ€mpa för att fĂ„ till en finare ingĂ„ng till Flen frĂ„n Katrineholm, sĂ€ger han.
Han beskriver en matverksamhet med en tydlig egen inriktning och har som ambition att skapa en utomhusmiljö dÀr sÄvÀl barn som djur kan trivas.
â Jag har sjĂ€lv hund, sĂ„ jag vet att det Ă€r viktigt att det finns en plats Ă€ven för dem, sĂ€ger Bassam Bakos.