Mustapha Sellidj och Lotta Falk Sellidj köpte för drygt 15 Är sedan en hÀstgÄrd i Malmköping. De lÀmnade restauranglivet i Stockholm och skulle Àgna sin tid Ät sitt stora intresse, hÀstar. Men de drogs snart in i restaurangvÀrlden igen och öppnade Musse och Lottas kök i Flen. à r 2015 fick de chansen att ta över driften av restaurangerna pÄ Sundbyholms travbana vilket var ett givet alternativ för det hÀstintresserade paret och fram till för drygt en mÄnad sedan har de serverat travbanans gÀster mat.
â Vi pendlade med bil till travbanan och Ă„kte förbi det hĂ€r omrĂ„det, innan det fanns restauranger hĂ€r. Jag kontaktade kommunen nĂ€r det blev klart att det skulle bli logistikpark, men jag fick aldrig nĂ„gon Ă„terkoppling, sĂ€ger Mustapha Sellidj och tillĂ€gger:
â Det blev aldrig nĂ„got av det dĂ„ men nu Ă€r vi hĂ€r, tillsammans med likasinnade grannar.
Mustapha Sellidj har alltid haft en passion för mat dÄ han redan som 12-Äring började jobba hos sin pappa som hade en korvmoj.
â Jag skulle bli korvgubbe nĂ€r jag var liten. Men med Ă„ldern övergick det till att jag ville bli bagare men jag mĂ€rkte hur svĂ„rt det var och valde att utbilda mig till kock i stĂ€llet. Jag gick ut gymnasiet 1987 med diplom som bĂ€st i den Ă„rgĂ„ngen och efter det jobbade jag vidare inom restaurangvĂ€rlden.
Lotta Falk Sellidj Àr uppvÀxt i en krögarfamilj sÄ Àven hon har haft mat med i bilden sedan tidig Älder.
â Ja det sitter i ryggmĂ€rgen, sĂ€ger Lotta Falk Sellidj och skrattar.
Nu har de öppnat Musse och Lottas kök i logistikparken och har en hel del gĂ€ster frĂ„n Ărla och Kjula.
â Det kommer Ă€ven hit byggjobbare och lastbilschaufförer som kan parkera bilen bra hĂ€r. Det Ă€r tydligen ont om parkeringar frĂ„n Stockholm till Ărebro och dĂ„ stannar de hĂ€r, sover i lastbilen och Ă€ter hos oss.
Restaurangen har plats för 150 matgÀster men de har valt att corona-anpassa till 110 besökare.
â Det hĂ€r Ă€r en passion, jag Ă€lskar att laga mat. Och redligheten, om nĂ„gon kommer hit och har en allergi sĂ„ vet jag vad exakt jag har i min mat. Det Ă€r sĂ„ hĂ€r det ska vara, menar Mustapha Sellidj.
NÀr de fÄr frÄgan om vad som Àr stÄende pÄ menyn sÄ Àr det tvÄ riktiga klassiker som dyker upp.
â PĂ„ tisdagar Ă€r det raggmunk och flĂ€sk och sjĂ€lvklart Ă€r det pannkaka och Ă€rtsoppa pĂ„ torsdagar, folk uppskattar det fortfarande, avslutar Mustapha Sellidj.