Musse och Lottas kök har öppnat i logistikparken

Kjula restauranghus har fÄtt ett tillskott, Musse och Lottas kök. Paret Mustapha Sellidj och Lotta Falk Sellidj satsar vidare och har öppnat en egen husmanskostrestaurang i Eskilstuna logistikpark.

"Det hÀr Àr en passion, jag Àlskar att laga mat. Och redligheten, om nÄgon kommer hit och har allergi sÄ vet jag vad exakt jag har i min mat. Det Àr sÄ hÀr det ska vara", menar Mustapha Sellidj som tillsammans med sin fru Lotta Falk Sellidj öppnat restaurangen Musse och Lottas kök.

"Det hÀr Àr en passion, jag Àlskar att laga mat. Och redligheten, om nÄgon kommer hit och har allergi sÄ vet jag vad exakt jag har i min mat. Det Àr sÄ hÀr det ska vara", menar Mustapha Sellidj som tillsammans med sin fru Lotta Falk Sellidj öppnat restaurangen Musse och Lottas kök.

Foto: Niklas Holm

Eskilstuna2021-11-15 17:22

Mustapha Sellidj och Lotta Falk Sellidj köpte för drygt 15 Ă„r sedan en hĂ€stgĂ„rd i Malmköping. De lĂ€mnade restauranglivet i Stockholm och skulle Ă€gna sin tid Ă„t sitt stora intresse, hĂ€star. Men de drogs snart in i restaurangvĂ€rlden igen och öppnade Musse och Lottas kök i Flen. År 2015 fick de chansen att ta över driften av restaurangerna pĂ„ Sundbyholms travbana vilket var ett givet alternativ för det hĂ€stintresserade paret och fram till för drygt en mĂ„nad sedan har de serverat travbanans gĂ€ster mat.

undefined
Musse och Lottas kök Àr sist in i Kjula restauranghus.

– Vi pendlade med bil till travbanan och Ă„kte förbi det hĂ€r omrĂ„det, innan det fanns restauranger hĂ€r. Jag kontaktade kommunen nĂ€r det blev klart att det skulle bli logistikpark, men jag fick aldrig nĂ„gon Ă„terkoppling, sĂ€ger Mustapha Sellidj och tillĂ€gger:

– Det blev aldrig nĂ„got av det dĂ„ men nu Ă€r vi hĂ€r, tillsammans med likasinnade grannar.

Mustapha Sellidj har alltid haft en passion för mat dÄ han redan som 12-Äring började jobba hos sin pappa som hade en korvmoj.

– Jag skulle bli korvgubbe nĂ€r jag var liten. Men med Ă„ldern övergick det till att jag ville bli bagare men jag mĂ€rkte hur svĂ„rt det var och valde att utbilda mig till kock i stĂ€llet. Jag gick ut gymnasiet 1987 med diplom som bĂ€st i den Ă„rgĂ„ngen och efter det jobbade jag vidare inom restaurangvĂ€rlden.

undefined
Mustapha Sellidj hÄller pÄ och gör en lunchbestÀllning pÄ dagens pasta.

Lotta Falk Sellidj Àr uppvÀxt i en krögarfamilj sÄ Àven hon har haft mat med i bilden sedan tidig Älder.

– Ja det sitter i ryggmĂ€rgen, sĂ€ger Lotta Falk Sellidj och skrattar.

Nu har de öppnat Musse och Lottas kök i logistikparken och har en hel del gĂ€ster frĂ„n Ärla och Kjula.

– Det kommer Ă€ven hit byggjobbare och lastbilschaufförer som kan parkera bilen bra hĂ€r. Det Ă€r tydligen ont om parkeringar frĂ„n Stockholm till Örebro och dĂ„ stannar de hĂ€r, sover i lastbilen och Ă€ter hos oss.

undefined
Lotta Falk Sellidj fixar till salladen till dagens lunch.

Restaurangen har plats för 150 matgÀster men de har valt att corona-anpassa till 110 besökare.

– Det hĂ€r Ă€r en passion, jag Ă€lskar att laga mat. Och redligheten, om nĂ„gon kommer hit och har en allergi sĂ„ vet jag vad exakt jag har i min mat. Det Ă€r sĂ„ hĂ€r det ska vara, menar Mustapha Sellidj.

NÀr de fÄr frÄgan om vad som Àr stÄende pÄ menyn sÄ Àr det tvÄ riktiga klassiker som dyker upp.

– PĂ„ tisdagar Ă€r det raggmunk och flĂ€sk och sjĂ€lvklart Ă€r det pannkaka och Ă€rtsoppa pĂ„ torsdagar, folk uppskattar det fortfarande, avslutar Mustapha Sellidj.

undefined
Restaurangen har plats för 150 gÀster men Mustapha Sellidj och Lotta Falk Sellidj har valt att corona-anpassa till 110 matgÀster för att det ska finnas gott om plats.
undefined
Mustapha Sellidj och Lotta Falk Sellidj har öppnat Musse och Lottas kök i Eskilstuna logistikpark.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!