Ăntligen Ă€r hemligheten ute och Eskilstunakillen Samuel Ablahad, 18, kan prata öppet om varför han missade plugget nĂ„gra veckor i slutet av vĂ„rterminen.
â MĂ„nga Ă€r vĂ€ldigt överraskade. Men ocksĂ„ stolta och glada, berĂ€ttar han.
Han gĂ„r sista Ă„ret pĂ„ Europaskolan i StrĂ€ngnĂ€s, dĂ€r han lĂ€ser företagsekonomi. Han Ă€r intresserad av Ă€mnen som samhĂ€llskunskap, historia och politik â kanske kommer han att utbilda sig till just gymnasielĂ€rare inom samhĂ€llskunskap framöver? Eller sĂ„ satsar han pĂ„ sin barndomsdröm: att öppna eget.
â Jag har alltid drömt om att ha ett litet elegant kafĂ© i Eskilstuna. För det tycker jag saknas i stan, sĂ€ger han och fortsĂ€tter:
â Det finns mĂ„nga som massproducerar, men inget riktigt litet som liksom bakar 50 bakelser pĂ„ morgonen och sedan Ă€r det som finns den dagen.
Samuel Ă€r engagerad i SSU â och har en mamma, Maria Hind Alias, som tidigare varit aktiv inom S. Och det Ă€r just mamman, hennes syster och mor som har inspirerat Samuel att baka.
â Bakningen har alltid varit vĂ€ldigt central i familjen, vi förenas i bakningen, sĂ€ger han och berĂ€ttar om tĂ„rtan som mormodern har bjudit pĂ„ "sedan urminnes tider".
NÀr han var liten var det rena lyckan att fÄ vara knÀcka Àgg och vispa smet. Senare har hobbyn ocksÄ blivit en tillflyktsort.
â NĂ€r jag gick i grundskolan var det mycket i det privata livet, med skola och vĂ€nner... NĂ€r jag kom hem och bakade kunde jag koppla bort allt sĂ„nt. Jag hittar en harmoni i livet nĂ€r jag bakar.
PÄ Brittish junior i Eskilstuna hade han en lÀrare som ocksÄ mötte honom i intresset. De började ge varandra bakutmaningar dÀr de fick med sig recepten hem och sedan tog de med sig resultatet till skolan för att smaka ihop. Samuel minns hur stolt hon var nÀr han fick praktik pÄ Janelings, och kan bara gissa hur hon kÀnner nu.
â Hon utmanade mig att baka biskvier. Det tyckte jag lĂ€t vĂ€ldigt svĂ„rt, men det var jĂ€ttekul.
I dag Àr det bland det roligaste han vet att baka.
Vad tycker du bÀst om att Àta dÄ?
â Allt! Eller kanske kladdkaka? Det lĂ„ter simpelt men jag brukar göra en brownie med en mjölkchokladganache med flingsalt pĂ„. Det blir som en hybridkladdkaka och Ă€r jĂ€ttegott.
Programmet leds av Tina Nordström. Det var ocksÄ hon som kom med glÀdjebeskedet, dagen efter slutaudition.
Samuel satt pÄ ett fik och pluggade tillsammans med sina vÀnner nÀr telefonen ringde.
â Jag hörde Tinas röst. Hon bad mig sĂ€tta pĂ„ Facetime och sen gjorde hon en grimas i flera sekunder och jag höll pĂ„ att spricka. Sen sa hon att jag hade kommit med!
Han minns hur kalabalik utbröt pÄ kaféet, kompisarna började dansa, tjoa och kasta kuddar omkring sig.
â Det var som att vi hade vunnit OS! Alla andra mĂ„ste ha undrade vad vi höll pĂ„ med.
Hur mycket han Àn hade drömt om att fÄ tÀvla i programmet hade han aldrig kunnat förestÀlla sig pressen han skulle kÀnna.
â NĂ€r jag kom till tĂ€ltet och sĂ„g att det var pĂ„ riktigt, samma tĂ€lt som jag har kollat pĂ„ sedan jag var 12. DĂ„ blev jag mer nervös Ă€n jag hade trott. Adrenalinet byggdes upp pĂ„ en nivĂ„ jag inte hade förvĂ€ntat mig. Det var verkligen pĂ„ allvar.
Han minns hur han satt pÄ den stora trappan och bara försökte andas nÀr Tina Nordström slog sig ner.
â Hon sa: "Det kommer gĂ„ bra, du Ă€r fortfarande ung". Efter det kĂ€nde jag bara att "nu kör vi". Det betydde jĂ€ttemycket att hon gjorde sĂ„, det var som att min mamma satt bredvid mig.
Programmet har premiÀr den 2 oktober.